FAQ

Hoe kan ik jullie het beste bereiken?
U kunt ons het best bereiken via ons contactformulier.
Alle e-mails worden gedurende kantoortijden (9.00u – 17.00u) gelezen en beantwoord.

Wanneer wordt mijn order verstuurd?
Uw order wordt binnen 1-3 werkdagen verstuurd. Indien er sprake is van feestdagen dan is er sprake van een ander levertijd in verband met de drukte, maar wij streven ernaar om binnen 1-3 werkdagen uw order te verzenden. U ontvangt altijd per e-mail een bevestiging als de bestelling is verstuurd.
Indien er afwijkende levertijden zijn, dan zullen wij u die altijd zo spoedig mogelijk berichten. 

Kan ik ruilen of retourneren?
Indien u toch een ander kleur wenst dan kunt u dat aangeven op het retourformulier die u krijgt toegemaild, nadat u uw retour per e-mail heeft aangemeld.
U dient het product onbeschadigd met alle aangehechte kaartjes terug te sturen. Retourkosten voor rekening van Jaemi Club. Het nogmaals verzenden van uw verzochte tas in een ander kleur komt voor rekening van Jaemi Club.
indien u toch uw goederen wilt retourneren, dan kunt u dat doen zonder opgaaf van redenen zoals in onze algemene voorwaarden is beschreven en terugsturen naar ons. Lees de algemene voorwaarden artikel 2 voor uitgebreide informatie.

Wat is de kwaliteit van de tassen?
De tassen zijn gemaakt van 1e klas hoogwaardig kwaliteit PU (kunstleer). Alle tassen zijn half handgemaakt en half gefabriceerd. Dit houdt in dat de tassen handgemaakt worden afgemaakt. Alle tassen worden stuk voor stuk met de grootste zorg gemaakt en gecontroleerd op perfectie.
Onze tassen staan voor puur natuurlijke elegante uitstraling. De simpelheid maakt onze handtas zijn klasse. 

Hebben jullie ook een winkel?
Helaas nog niet. Jaemi Club is een nieuw tassenmerk en hoopt op een glansrijke carrière met wellicht een winkel in het verschiet.

Waarom is retourneren gratis?
Wij streven naar 100% perfectie. Wij gaan daarom ook er vanuit dat onze producten goed zijn. Daarvoor zijn wij van mening dat klanten die onze producten aanschaffen 100% tevreden zullen zijn en de producten niet zullen retourneren. Tevens bieden wij onze producten aan voor een betaalbare prijs aan zodat het merk voor iedereen toegankelijk blijft en om het volledig toegankelijk te houden nemen wij de retourkosten ook voor ons rekening. 

Doen jullie ook aan spoedbestelling?
Helaas is het niet mogelijk een spoedbestelling te plaatsen. Wij zullen ons uiterste best doen om uw bestelling zo spoedig mogelijk te verzenden.

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen. Wat nu?
Alle orders worden met de grootste zorg uitgevoerd, maar mocht er onverhoopt toch iets mis zijn gegaan dan kunt u zo spoedig mogelijk ons per e-mail op de hoogte stellen.
Het e-mail adres is info@Jaemiclub.com
U kunt het product op onze kosten zo snel mogelijk terug sturen. Na ontvangst van uw retour, krijgt u kosteloos het juiste artikel toegestuurd

Kan ik een geplaatste order annuleren?
Zolang de order nog niet is verstuurd, kan u de order nog annuleren door zo spoedig mogelijk een mail te sturen naar: info@Jaemiclub.com
Indien u bestelling toch is verzonden, dan kunt u de order retourneren. Echter komt de retourkosten voor uw rekening. U krijgt dan uw betaling binnen 14 dagen na ontvangst van uw order teruggestort op uw rekening minus de verzendkosten. 


Kan het kloppen dat ik geen bevestigingsmail heb ontvangen?
Mocht u binnen 24uur geen bevestigingsmail hebben ontvangen. Wilt u dan een mail sturen naar:
info@Jaemiclub.com
Graag met vermelding van uw order en uw persoonlijke gegevens. Wij koppelen dan zo snel mogelijk bericht naar u terug.